Maaülikool kutsub tootjaid uusi moose valmistama
Seadmetest väärib ülikooli teatel esiletõstmist kodumaine desintegraatorveski, mis võimaldab ära kasutada ka marjade vitamiinirikkad seemned ja kestad. Veski abil toodetud naturaalne marjapüree sobib külmutamiseks ja nii saab seda tarvitada aastaringselt. Sarnasest tootest võiksid tervislike magustoitude valmistamiseks olla huvitatud näiteks lasteaiad ja koolid.
Polli keskuse innovatsioonijuhi Ivar Milleri sõnul on keskuse eesmärk aidata alustavatel ettevõtjatel ja väiketootjatel esimesi samme astuda.
«Kui algaja ettevõtja ise investeeriks seadmeparki, ei jõuakski ta algusest kaugemale,» lausus Miller. «Euroopa Liit toetas projekti selleks, et väiketootja saaks siin rentida seadmed ja teha oma toodangu. Maksta tuleb tal vaid vee ja elektri eest.»
Moodne katseköök läks ülikoolile maksma 22 miljonit krooni, Euroopa Liidust lisandus veel üle seitsme miljoni krooni.