Ligi: Saksamaa nõudmised võivad pangaliidu loomise protsessi venitada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Eesti jääb proportsionaalsele tulumaksule kindlaks.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Eesti jääb proportsionaalsele tulumaksule kindlaks. Foto: Toomas Huik

Saksamaa nõudmine, et pangaliidu loomiseks tuleb Euroopa aluslepinguid muuta, võib pangandusliidu loomise protsessi venitada, sõnas rahandusminister Jürgen Ligi täna ajakirjanikele.

Ligi sõnutsi nimetavad skeptikud Saksamaa nõudmist piduriks ja retooriliselt on see nõudmine tema kinnitusel väga tugev.

Euroopa Komisjon on Ligi sõnutsi selles küsimuses pigem nn lõunamaalane ja nende hinnangul pangandusliidu loomiseks aluslepinguid muuta ei ole tarvis.

«Protsess võib takerduda, aga ei pruugi,» tõdes Ligi vastuseks küsimusele, kas pangaliidu loomise ajakava võib Saksamaa nõudmise tõttu venima jääda.

Ligi sõnutsi on Eesti pangandusliidu poolt. «Meil ei ole tarvis kirglikult sekkuda,» vastas Ligi küsimusele, kas oleme üles kerkinud vaidluses Saksamaa poolt.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble toonitas Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel Dublinis, et pangandusliidu loomiseks tuleb muuta euroliidu aluslepinguid, sest vastasel juhul ei ole liidul õiguslikku alust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles