Rahandusminister: Kreeka jõudis troikaga kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Giánnis Stournaras.
Kreeka rahandusminister Giánnis Stournaras. Foto: SCANPIX

Kreeka jõudis rahvusvaheliste laenuandjatega üksmeelele kriisiriigi majandusreformide osas, mis võimaldab Ateenal saada 8,8 miljardi euro eest uusi laenumakseid, teatasid ametnikud.

Kreeka rahandusminister Ioannis Stournaras ütles ajakirja The Economist korraldatud konverentsil, et märtsis alanud läbirääkimiste lõpuks saavutati Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpangaga kokkulepe ja Ateena ootab laenumakseid.

Rahvusvahelised laenuandjad ehk troika ütles ühisavalduses, et «ametnike tasemel» jõuti üksmeelele Kreeka «majandus- ja rahanduspoliitika osas tagamaks programmi edasiminek eesmärkide täitmise suunas».

Auditi tulemustest sõltub, kas Kreeka saab kätte järgmise, 2,8 miljardi euro suuruse laenumakse, mille ta pidanuks saama juba märtsis. Järgmise, kuue miljardi eurose makse tähtaeg on aprilli keskpaik. Kreekal tuleb aprillis lunastada 3,6 miljardi euro väärtuses võlakirju.

Troika avalduse kohaselt kiidavad eurogrupi rahandusministrid ja IMF auditi heaks ilmselt mais.

Kreeka meedia kohaselt on Ateena soostunud vähendama riigisektorit: tänavu 4000 ja järgmisel aastal 11 000 ametikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles