Tooli väärtpaberituru mõjutamise süüasja asub taas vaagima riigikohus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool.
Toomas Tool. Foto: Liis Treimann.

Riigikohus arutab järgmisel nädalal ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüasja.

Tooli (46) kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv ja Kirberi (31) kaitsja vandeadvokaat Jüri Leppik vaidlustasid riigkohtus mullu oktoobris Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsuse, millega Tool ja Kirber tunnistati süüdi väärtpaberituru mõjutamises, vahendas ERR Uudised.

Ringkonnakohus rahuldas Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Maria Entsiku kaebuse ning mõistis Toolile rahakaristuse 500 000 eurot ja Kirberile 10 545,42 eurot.

Kohtuotsuse kohaselt peavad mõlemad mehed rahakaristuse tasuma kuu aja jooksul pärast kohtuotsuse jõustumist.

Kohtukolleegium oli seisukohal, et Toolile ja Kirberile süüksarvatud kuritegu oli kavatsetud ning Tool andis tõenditele tuginedes selgeid korraldusi AS Arco Vara aktsiate müügiks «tilgutades» neid turule, millega tekitas neile hinnasurvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles