Venemaa laenab Serbiale 500 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia peaminister Ivica Dačić
Serbia peaminister Ivica Dačić Foto: SCANPIX

Venemaa annab Serbiale 500 miljonit dollarit laenu, et aidata katta riigi eelarvepuudujääki.

Laenuleppe allkirjastasid Vene peaminister Dmitri Medvedev ja Serbia peaminister Ivica Dačić kolmapäeval Gorkis.

Vene rahandusminister Anton Siluanov ütles ajakirjanikele, et Belgrad saab kohe pärast leppe sõlmimist kätte laenu esimese osa -300 miljonit dollarit. Laen antakse kümneks aastaks 3,5-protsendise intressiga. Siluanovi sõnul algab laenu tagasimaksmine kolmandal aastal pärast leppe sõlmimist.

Laenu teine osa - täiendavad 200 miljonit dollarit - lähetatakse teele pärast seda, kui Serbia on Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) allkirjastanud stabilisatsioonileppe, märkis Vene rahandusminister.

Laenuleppe allkirjastamisel ütles Medvedev, et laenu tingimused «on head, need on allpool turutingimusi», «tõsiasi, mis kajastab esmalt ja eelkõige «suhete erilist iseloomu» kahe riigi vahel.

Küsimusele, kas Serbiale antakse veel laenu, arvestades seda, et Belgrad palus Venemaalt esialgu laenu 1 miljardi dollari ulatuses, seejärel aga vähendas laenupalvet 500 miljoni dollarini, vastas Medvedev: «Esimese asjana tuleb laen heaks kiita ja seejärel ellu viia.»

«Alles siis arutame, mis edasi teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles