Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Toiduamet uurib Nõo lihatööstuse hobuselihajuhtumit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liis Velsker
Copy
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha.
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha. Foto: Nõo Lihatööstus

Veterinaar- ja toiduamet on alustanud uurimist, kuidas sai hobuseliha toorainena Nõo lihatööstuse vorstidesse, mida müüdi Lätis.

Kuigi amet ei ole juhtumi kohta veel ametlikku informatsiooni Euroopa Liidu kiirhoiatussüsteemi kaudu saanud, on alustatud ettevõtte suhtes menetlust, ütles ameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp ERRi uudisteportaalile.

Seni on toiduametil kasutada vaid informatsioon, mis saadi Läti kolleegidelt, mille alusel sisaldas Nõo parmesanivorst 10 protsenti hobuseliha.

«Praeguste menetlustoimingute eesmärgiks on välja selgitada tooraine päritolu, millest kõnealune partii oli valmistatud ning peatada viidatud tooraine ja sellest valmistatud toidu müümine ja kohustada partiist valmistatud tooted turult tagasi kutsuma,» märkis Lamp.

Tagasi üles