Märtsi lõpus oli töötuna arvel 43 617 inimest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Märtsis registreeritud töötute arv vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 43 617 inimest ehk 6,7 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Märtsis registreeris end töötukassas 5 584 uut töötut. Märtsikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 384 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate osakaal on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

«Märtsis alanud registreeritud töötute arvu langus annab lootust, et käesoleval aastal töötute arvu vähenemine jätkub, kuigi tõenäoliselt mitte sama kiires tempos kui eelnevatel aastatel,» rääkis töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (12,3 protsenti) ja Ida-Virumaal (11,7 protsenti) ning madalaim Tartumaal (4,8 protsenti) ja Viljandimaal (5,1 protsenti).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (21 protsenti), lihttöölised (19 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Märtsikuu jooksul lisandus võrreldes veebruarikuuga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3 480 uut tööpakkumist, millest 52 protsenti sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu.

Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 7209. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (26 protsenti). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (17 protsenti) ning seadme- ja masinaoperaatoritele (16 protsenti) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales märtsis 7 366 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 1 041 inimest. Tööpraktikal osales 1 037, tööharjutusel 729 ning tööklubis 669 inimest.

Karjäärinõustamise teenust osutati 1 952 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 37 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 55 uut töökohta. Palgatoetusega oli märtsis töötamas 1 680 inimest. Lisaks osales veel 1 728 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Töötukassa maksis märtsis töötuskindlustushüvitist 11 386 inimesele ehk 24 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 342 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 3,3 miljonit eurot. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai märtsis 9 413 inimest ehk 19 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa märtsis 446 inimesele. Keskmine märtsis määratud hüvitis oli 1 560 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 706 tuhande euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa märtsis 44 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 1 733 eurot ning hüvitisteks maksti märtsis üle 109 tuhande euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles