Valitsus arutas Eesti eesmärke uue perioodi euroraha kasutamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents. Rahandusminister Jürgen Ligi, peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts.
Valitsuse pressikonverents. Rahandusminister Jürgen Ligi, peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus arutas tänasel riigieelarve strateegia 2014-2017 teemalisel kabinetinõupidamisel Eesti prioriteete järgmise Euroopa Liidu eelarveperioodi euroraha kasutamisel.

Ministrid olid seisukohal, et kuna Eesti on pikemas perspektiivis teel netosaaja staatusest välja, tuleb euroraha kasutuse planeerimisel mõelda ka väljumisstrateegiale ja kasutada välisraha strateegiliselt, et tehtud investeeringute mõju kestaks pikaajaliselt.

Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondidest on Eestil uuel perioodil saada 4,6 miljardit eurot.

Eesti prioriteedid on kvaliteetne ja kättesaadav haridus, kõrge tööhõive ja kvaliteetne tööelu, teadmistemahukas ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline majandus, puhas ja mitmekesine looduskeskkond ning loodusressursside tõhus kasutus ning elanike vajadusi rahuldavad ja ettevõtlust toetavad ühendused ja liikumisvõimalused. Lisaks rahastatakse eesmärkide saavutamist toetava lahendusena riigi haldusvõimekuse tõstmist.

Valitsuskabinet arutab riigieelarve strateegiaga seonduvat nii sel kui ka tuleva nädala neljapäeval ning teisipäeval, 23. aprillil. Plaani kohaselt kiidab valitsus riigieelarve strateegia koos stabiilsusprogrammiga heaks 25.aprilli istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles