Viru Keskuse käive kasvas esimeses kvartalis 3,6 protsenti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse bussiterminal.
Viru keskuse bussiterminal. Foto: Toomas Huik

Viru Keskuse kaupluste esimese kvartali käive oli tänavu 28,5 miljonit eurot,  mis võrreldes eelmise aasta esimese veerandiga kasvas 3,6 protsenti. Viru Keskuse külastajate arv on hoogsalt suurenenud - esimeses kvartalis külastas keskust üle 3,4 miljoni inimese, mis on 27,6 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara hinnangul pole lähiajal oodata suuri muudatusi nii jaekaubanduse arengutes kui ka tarbija käitumises.

«Tarbijad on jätkuvalt kaalutlevad ja ratsionaalsed, mistõttu lähikuudel säilib tagasihoidlik ostuaktiivsus. Suhteliselt madal tööpuudus ja reaalpalga suurenemine toetavad samas jaekaubanduse müügitulu kasvu, mis aasta teises kvartalis jääb eeldatavasti 5 protsendi lähedale,» ütles ta.

Viru Keskuse ostude arv jäi 2013. aasta esimeses kvartalis eelmise aastaga kõrvutades samale tasemele, kuid keskmine ostusumma suurenes aastaga 8,1 protsenti. Viru Keskuses sooritati aasta esimeses kvartalis 2,1 miljonit ostu ning keskmine ostusumma oli 13,4 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles