Tallinna keskmine korteri ruutmeeteri hind ületas 1200 euro piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Liis Treimann

Märtsis kasvas Tallinna korterite pinnaühiku keskmine maksumus 3,4 protsenti ületades esmakordselt pärast 2008. aastat 1200 euro piiri, tõi kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadest välja.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul paistab silma uute ja vanade korterite hinnavahe, mis on kasvanud 70-protsendini. «Kui arvestada vana maja remondifondi ning suuremat küttekulu, siis on see vahe üldjoontes arusaadav,» ütles Vahter.

Vahteri sõnul on uusarendused praegu väga edukad ja neid plaanitakse juurde, aga kui projektid valmivad, siis jaotub nõudlus ühtlasemalt ning uute korterite hinna ülesrühkimine peatub.

Tallinna korteri keskmine pinnaühik maksis märtsis 1219 eurot, mis on 3,4 protsenti kõrgem kui veebruaris. Võrreldes 2012. aasta märtsiga maksis tänavu keskmine ruutmeeter 8,9 protsenti enam. Kalleim korter müüdi märtsis Tallinnas 375 000 ja odavam 1 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles