Lage muruaed kaotab populaarsust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagedatest muruplatsidest saavad taas köögiviljaaiad.
Lagedatest muruplatsidest saavad taas köögiviljaaiad. Foto: Caro / Scanpix
Lagedad muruaiad kaotavad populaarsust ja tarbetaimede kasvatus on sisse saanud uue hoo.

Eesti Aiandusliidu tegevjuhi Valdur Milleri sõnul panevad need, kel vähegi aialappi, praegu muru ja ilutaimede asemel rohkem maha köögivilju, kirjutas Maaleht.

«Huvi iluaianduse vastu on tõesti vähenenud. Majanduslangus mõjutab nii, et haljastusistikute ost on jäänud tagaplaanile ning rohkem soetatakse hoopis tarbetaimi, viljapuid, marjapõõsaid - kust midagi süüa saab,» kinnitas ka Pruuli puukooli peremees Riho Pruuli Põltsamaalt.

Aastaid pealinna lähedal asuvas suvilarajoonis elanud proua Viivika on märganud sama trendi - muru kaevatakse üles ja peenrad tehakse asemele. Põhjus, miks köögiviljakasvatus praegu tuure kogub, võib peituda majanduskriisis, kuid Viivika arvab, et see on lihtsalt moodi läinud.

«Kui isegi USA presidendiproua Michelle Obama rajas Valge Maja aeda köögiviljapeenrad, siis miks mitte meie jõukuridki,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles