Venemaa asepeaminister: meie spetsialistide kvalifikatsioon on maailmast 20 aastat maas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister Olga Golodets.
Venemaa asepeaminister Olga Golodets. Foto: SCANPIX

Venemaa spetsialistide kvalifikatsioon on kui mitte kõigis, siis vähemalt enamikul tegevusaladel maailmastandardist 20 aastat maas, ütles asepeaminister Olga Golodets.

Asepeaminister lisas, et spetsialistide taset saab tõsta ühtsete professionaalse ettevalmistuse standardite kehtestamisega ning tema sõnutsi peaks neid standardeid olema umbes 800, vahendab lenta.ru Interfaxi. Golodets märkis, et praegu on Venemaal ainuüksi tööliserialasid üle 8000 ning sellist keerulist olukorda ei ole üheski teises maailma riigis.

Asepeaministri sõnutsi töötab ligi 38 miljonit inimest nn hallis sektoris luues sellega probleeme kogu ühiskonnale. Samal ajal ei tea aga riik, kus need inimesed hõivatud on.

Golodetsi sõnutsi on Venemaa tööturg praktiliselt ebaseaduslik ning vaid väike osa sellest funktsioneerib normaalsete reeglite kohaselt.

Asepeaministri sõnul on Venemaal 86 miljonit tööealist, kellest vaid 48 miljonit töötavad legaalselt. Tänu «hallile sektorile» ei laeku tema sõnul eelarvesse ka arvestatav osa makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles