Hiina suurim otsingumootor arendab Google Glassi sarnast toodet

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baidu logo
Baidu logo Foto: SCANPIX

Hiina suurim otsingumootor Baidu teatas, et arendab silmade ees kantava ekraani prototüüpi, mis sarnaneb Google Glassile.

Projekti  Baidu Eye tulemit ehk digitaalseid prille testitakse hetkel veel ettevõttesiseselt ning see, kas toode kunagi ka müüki jõuab, ei ole veel teada, kirjutab Reuters.

Baidu kõneisiku Kaiser Kuo sõnul on seadme peakomplektil väike LCD ekraan ning selle abil on võimalik läbi viia pilt- ja häälotsinguid ning kasutada ka näotuvastustehnoloogiat.

Baidu esimene samm nn kantava tehnoloogia vallas toob paralleele Google´i Google Glass tootega, mille abil on võimalik reaalajas pilte ja heli striimida, filmida, pildistada ning läbi digitaalsete prillide reaalelule lisainfot kuvada.

Kuo sõnul on võrdlus veel ennatlik, kuna Baidu ei ole veel otsustanud, kas Baidu Eye kunagi ka müügile jõuab, samas jätkatakse kindlasti kõikvõimalike otsingutega seotud tehnoloogiate arendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles