Välismaalased võtavad kinnisvaraturult kasumit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara müügitehing.
Kinnisvara müügitehing. Foto: SCANPIX

Üle aastate on tekkinud olukord, kus välismaalastest kinnisvara müüjaid on rohkem, kui ostjaid, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Tänavu esimese kolme kuuga on Tallinnas soetanud kinnisvara 317 välismaalast, samas välismaalastest müüjaid oli samal perioodil 383.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et nii nagu finantsturgudel, nii on ka kinnisvaraturul väiksematsorti kasumivõtmine. «Paljud välismaalased ei võta väga pikki positsioone, tänased müüjad sisenesid turule mõned aastad tagasi, kui kinnisvarahinnad täiesti põhjas olid,» lausus Simson. «Tegu pole vaid Tallinna trendiga, ka üle-eestiliselt on märgid sarnased, esimeses kvartalis oli terves Eestis välismaalastest müüjaid 1005, ostjaid aga 949,» lisas Simson.

2012. aasta esimese kvartali jooksul tegi välismaalastest Tallinna kinnisvaraturul ostu 369 isikut, müüjana osales tehingus 308 välismaalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles