Veebruaris tööstustoodang suurenes võrreldes mullusega

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaal leiab tööd keevitaja.
Välismaal leiab tööd keevitaja. Foto: SCANPIX

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta veebruaris kolm protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatab statistikaamet.

Veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 4 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veel metalltoodete ja keemiatoodete tootmises. Toodang vähenes toiduainete, elektriseadmete ning masinate ja seadmete tootmises.

Välisturule müüdi veebruaris 73 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Toodangu müük ekspordiks suurenes võrreldes eelmise aasta veebruariga 7 protsenti, müük kodumaisele turule 2 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta veebruaris tööstuses kokku 4 protsenti vähem toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses 2 protsenti vähem.

2012. aasta veebruariga võrreldes toodeti elektrit 10 protsenti rohkem ja soojust 19 protsenti vähem. Elektri tootmise suurenemise peamine põhjus oli elektri ekspordi kasv võrreldes 2012. aasta veebruariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles