Kohus lükkas tagasi Libori-skandaaliga seotud kahjunõuded

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America kontor Chicagos.
Bank of America kontor Chicagos. Foto: SCANPIX

USA kohus lükkas tagasi enamiku nõuetest pankade vastu, keda süüdistati pankadevaheliste laenude Libori intressimäärade manipuleerimises, vahendab Bloomberg.

Pankade, kelle hulka kuulusid ka Bank of America, Barclays ja JPMorgan Chase & Co, vastu esitati pensionifondide ja maaklerite poolt kokku üle 12 hagi miljarditesse dollaritesse ulatuvate nõuetega, kuid kohtunik otsustas, et hagejad ei olnud näidanud, kuidas nad Libori manipuleerimisest otseselt kahju said.

Otsus ei vähenda kuidagi valitsuste võimalusi pankade kohtusse andmiseks, sest nõuded, mida hagejad peavad täitma kohtumenetluse alustamiseks, on avalikule ja erasektorile erinevad.

Praeguseks on Barclays nõustunud maksma panganduse järelevalveametitele 441 miljonit dollarit ning Royal Bank of Scotland 612 miljonit dollarit. Šveitsi UBS on kokku leppinud 1,47 miljardi euro kahjunõude tasumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles