Lugeja küsib: miks oli tänavu soojatarbimine suurem, kuigi ilm oli soojem kui eelmisel aastal?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriradiaator. Foto on illustreeriv.
Elektriradiaator. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

«Käesoleva kütteperioodi kahel kuul tarbis KÜ 9 MWh soojust rohkem, kui eelmisel kütteperioodil. Võrreldud on detsembri ja jaanuari kuu soojuse tarbimine. Korteri temperatuur oli käesoleval kütteperioodil 2-3 kraadi madalam ning käesoleva kütteperioodi ilmastik tunduvalt soojem. Millest võib olla tingitud kirjeldatud vastuolu? » küsib lugeja. Soojusemõõtja vahetati välja vahetatud kevadel 2012.a.

Vastab Gaspre OÜ tehniline juht Simmo Paomets.

Teie tunne petab Teid. Ma ei tea küll, kus see KÜ asub, kuid andmed on sellised: Tallinna ümbruses olid 2012 ja 2013 jaanuarid enam-vähem ühesugused, Tartu ümbruses 2013 jaanuar 2012 aasta omast aga külmem. 2012 aasta detsember oli võrreldes 2011 aasta detsembriga märgatavalt külmem.


Küttekulusid on võimalik võrrelda kasutades kraadpäevasid. Tutvuge selle mõiste selgitusega Kredexi kodulehel. Samast leiate ka vastavad tabelid möödunud aastate kohta. Tabelit täiendatakse pidevalt, lisades uue kuu alguses eelmise kuu andmeid. See on väga kasulik teave, mis võimaldab erinevate perioodide küttekulusid võrrelda ning seega ka muutusi avastada.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles