Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Rõõmsavärvilised peedimunad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Peedimunad.
Peedimunad. Foto: Nami-Nami retseptikogu

Proovi nendel kevadpühadel midagi uut – värvi munakoore asemel hoopis munavalget. Rõõmsavärvilised peediga värvitud munad on laual lustakad.

Nami-Nami retseptikogust leiab põneva peedimunade retsepti. Peedimunade tegemiseks on vaja:

  • Muna
  • Riivitud peeti või peedimahla
  • Purustatud küüslauku
  • Soovi korral hakitud tilli
  • Soola
  • Sidrunit

Valmistamine:

Keeda munad (nt vaevalt podisevas vees 10 minutit), jahuta kiiresti külma vee all ja koori. Maitsesta riivitud peedid küüslaugu, köömnete, soola ja sidrunimahlaga, soovi korral lisa ka tilli. Tõsta salat kaussi, suru munad õrnalt salatisse, nii et nad oleksid üleni peedisalatis. Kata kauss kaanega ning tõsta jahedasse vähemalt 12 tunniks maitsestuma-värvuma. Võta munad salatist välja, pühi veidi niiske köögipaberiga puhtaks. Lõika pooleks ja aseta maitserohelisega kaunistatud vaagnale. Peedisalat söö niisama ära.

Lihtsam variant on osta peedimahla, mida tuleb maitsestada soolaga. Pane keedetud kooritud munad peedimahla sisse värvuma.

Nami-Nami ei soovita üle 24 tunni mune peedimarinaadis hoida, sest siis värvub ka munakollane lillaks.

Tagasi üles