Soome valitsus plaanib ettevõtete maksustamisel suuremaid muutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Kolmapäeval tutvustas Soome valitsus eelarvekava perioodiks 2014-2015, mis lisaks ettevõtte tulumaksu vähendamisele 20 protsendile seniselt 24,5 protsendilt, näeb ette mitmeid muid ettevõtete maksustamisega seotud muudatusi.

Eelarvekava kohaselt kaob 2015. aastast näiteks ajutine arendustegevusega seotud maksusoodustus ning kahekordne maksuamortisatsioon tootmisvahenditelt ja -hoonetelt. Samuti muutub 2014. aastast kumulatiivne maksuamortisatsioon pikaajalistel investeeringutel varapõhiseks maksuamortisatsiooniks.

Lisaks lõpetatakse 2014. aastast maksutagastused meelelahutuskuludelt, piiratakse maksutagastusi intressidelt ning vaadatakse üle dividendide maksustamise süsteem, peamiselt eraisikute poolt saadavate dividendide osas.

Muudatuste läbiviimine tähendab paljude ettevõtete jaoks tõenäoliselt muutusi näiteks dividendide planeerimisel juba käesolevaks aastaks.

Oodata on ka ettevõtte tulumaksusüsteemi edasisi muudatusi, Soome valitsus moodustas töögrupi, mis hakkab üle vaatama kontsernide maksustamist, kahjumi mahaarvamise süsteemi ning maksustatavate tululiikide jaotuse kaotamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles