Energeetikud otsustasid streigi esialgu ära jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas.
Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas. Foto: Laura Oks

Eelmisel nädalal streigi suunas liikunud Energia ametiühing otsustas siiski püüda elektrijaamade juhtkonnaga kokkuleppele jõuda.

Energia ametiühingu, mis koondab peamiselt Eesti elektrijaama töötajaid, esimehel Vladimir Aleksejevil on selja taga ametiühingu konverentsi kindel otsus nõuda sel aastal vähemalt 15-protsendilist ja tuleval aastal 10-protsendilist palgatõusu, vahendasid ERRi raadiouudised.

«Kollektiivleppest väljumine ja streigipäeva kinnitamine oli loogiline samm, kuid andes endale aru taolise otsuse ja võimalike tagajärgede tõsidusest, otsustas ametiühingu juhatus kollektiivleppest siiski veel mitte väljuda. Leidsime, et kehv rahu on heast sõjast parem ning kui on vähegi lootust rahuldavatel tingimustel kokku leppida, tuleb seda võimalust kasutada,» selgitas Aleksejev.

Narva elektrijaamade juhataja Tõnu Aas on mitu korda öelnud, et Energia ametiühingu palgasoov on ülepakutud, kuid kompromissiks on temagi valmis - oleneb, mida ametiühing täna pakub.

Narva elektrijaamade andmeil oli narva elektrijaamades töötavate ametiühingu liikmete keskmine bruto kuupalk 1320 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles