Tallinn lõpetas ettevõtlusinkubaatori üürilepingu Niine 11 arendajaga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia inkubaator
Tallinna loomaaia inkubaator Foto: Küllike Rooväli

Sihtasutuse Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid nõukogu otsustas lõpetada Tallinna rajatava loomeinkubaatori tarbeks mullu kevadel sõlmitud üürilepingu Niine 11 kinnistu omaniku ja hoone renoveerija Dalton Invest OÜ-ga, kes ei ole suutnud täita lepingujärgseid kohustusi sihtasutuse ja linna ees.


Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid nõukogu esimees Kairi Teniste märkis, et kindlasti kavatseb linn Niine 11 kinnistu omanikult sisse nõuda tasutud üüri ettemaksu, samuti leppetrahvi ruumide mittekasutamise eest. «Sihtasutus ja linn lootis viimase hetkeni, et ehk arendajal õnnestub projektiga edasi minna ja tööd tähtaegselt valmis saada, kuid paraku seda ei juhtunud ning valmimistähtaega lükati mitmel korral teadmata kaugusesse edasi,» tõdes Teniste.

«Kuna arendaja ei ole suutnud seniajani kinni pidada oma lepingulistest kohustustest, siis otsustaski nõukogu viimaks üürilepingu lõpetada. Loomeinkubaatorile on siiski vaja leida sobivad ruumid ja sihtasutus on tegelenud võimaliku uue asukoha leidmisega.»

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli kinnitab, et vaatamata tekkinud probleemidele valmib loomeinkubaator sel aastal Tallinnas igal juhul.

Tallinna rajatav loomeinkubaator pakub alustavale loomemajandusvaldkonna ettevõtetele teenuseid, mis on eelkõige seotud ettevõtluse alustamisega, sh äriidee esmane analüüs, ärialane nõustamine ja ettevõtluse baaskoolitus; äri edasiarendamisega seonduv, s.h. valdkondlikud nõustamised, spetsialiseeritud koolitused, abi koostööpartnerite leidmisel nii Eestis kui välisriikides.

Täna ettevõtjate jaoks juba tegutseva ehk siis ärialustusteenust pakkuva Loomeinkubaatori potentsiaalsed kliendid on eelkõige erinevate disaini- ja tarbekunstivaldkondade, aga ka kõik teised loomevaldkondade esindajad. Eelkõige ettevõtlikud inimesed, kel ärialal veel vähe kogemusi, kuid kes leiavad, et just loomemajandustegevuse kaudu leiavad nad endale väljundi.

2002. aastast on Tallinnas rajatud kolm ettevõtlusinkubaatorit, neist Kopli ja Ülemiste inkubaatoreid opereerib SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles