Valitsus alustab kärpearutelu metsamüügiga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Ivari Padar läksid sõnelesid täna juba avalikult.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Ivari Padar läksid sõnelesid täna juba avalikult. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Ivari Padar ütles e24-le, et valitsuskabineti eelarvearutelu algab mittemaksuliste tulude otsustamisega.


«Hakkame pihta sealt, kust eelmine kord lõpetasime,» ütles Padar. «Esmalt kahe miljardi krooni eest mittemaksulisi tulusid ja siis eelarvekärped ministeeriumite kaupa.»

Padari sõnul tahab valitsus kahe miljardi eest mittemaksulisi tulusid kokku saada metsamaa müügi ja keskpanga kasumi võtmisega riigieelarvesse. Oma osa kahe miljardi kokku saamisel annab ka töötukassa rahade kokkuhoid.

Töötukassa reservide maht on veel umbes 1,9 miljardit krooni, et neid säilitada peaks uue töölepingu seaduse hüvitisi kärpima. Kokkuleppeid selles osas aga pole.

Maa-amet valmistab praegu ette riigi metsamaa müüki, samuti sai Eesti Pank mullu loodetust parema kasumi. Traditsiooniliselt maksab keskpank riigikassasse veerandi oma kasumist. Ilmselt tahab valitsuse seda summat nüüd suurendada.

«Ühegi asja kohta poliitilisi kokkuleppeid pole tehtud,» lausus Padar.

Eesmärgiks on kärpida riigieelarvet 5,5 miljardit krooni. Pole välistatud, et valitsuskabineti istung kestab südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles