Jürgen Ligi Bloomberg TV-le: Me ei vaja hõlpsat vene raha

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles Bloomberg TV-le antud intervjuus, et ta ei näe mingit põhjust, miks seni Küprosele liikunud Vene raha peaks hakkama liikuma Eestisse.

«Miks tingimata Eestisse,» vastas Ligi Bloomberg TV uudisteankru küsimusele, kas vene raha hakkab nüüd Küprose asemel Eestisse tulema. «Eesti on pisikene koht ja meil ei ole off-shore-kultuuri ning traditsioone ja soodsaid panganduse reegleid,» ütles minister, aga lisas, et viimastel kuudel on välisraha meie pankade hoiustele kasvanud. «Suuremate summade jaoks on meie pangandus n.ö. liiga valge,» lausus Ligi ja sõnas, et me ei vaja sellist hõlpsat raha. «Majanduslikel põhjustel meil sellist raha vaja ei ole,» toonitas Ligi.

«Ma pole kindel, et neil on suurt valikut, nad peavad otsuse tegema» vastas ta küsimusele, kas Küpros suudab enne nädalavahetuse lõppu mingi lahenduse leida. Ligi selgitas, et nad peavad kuni 10 miljardi euro suuruse laenu eeltingimused täitma,

«Nad peavad valitsuses ja parlamendis tegema poliitilise otsuse,» sõnas Ligi.

Ligi sõnul poleks juhul kui Küpros saab raha Moskvast selge lahendus, sest see ei tee laenukoormuse ja pangandussüsteemi jätkusuutlikuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles