Parts: Euroopa Komisjoni valikud tekitavad küsimusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Andres Haabu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil Euroopa Komisjoni alternatiivkütuste infrastruktuuri kasutuselevõtu direktiivi kommenteerides, et talle tekitavad tõsiseid küsimusi kaks olulist selles sisalduvat Eestit puudutavat teemat.

Esiteks mainis Parts ühe küsimusitekitava Euroopa Komisjoni algatusena ettepanekut, mille järgi peab Eestis 2020. aastaks olema 12 000 elektriautode laadimiskohta.

«Kui loed selliseid asju, siis hakkad kahtlema nendes inimestes, kes unistavad suuremast föderalismist Euroopas,» ütles Parts.

Teiseks mainis minister Euroopa Komisjoni ootamatut valikut ühtse elektriautode laadimisstandardi puhul, mida praktiliselt veel ei eksisteeri ning mis ei haaku Eestis praegu kasutusel oleva standardiga.

«Hämmastav, selline liiga kiire ühepoolne otsus standardi osas, eks me peame nüüd siis võitlema, et oma investeeringut kaitsta,» kommenteeris Parts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles