Parts: kõige loomulikum seos teede rahastamiseks on kütuseaktsiis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts leiab,  et kõige loomulikum seos teede rahastamiseks on kütuseaktsiisi kaudu ning ta ei näe teemaksudel mõtet.

«Kõige loomulikum seos tegelikult teede kasutamisega on läbi kütuseaktsiisi,» rõhutas Parts valitsuse pressikonverentsil eilse «Aktuaalse kaamera» uudist teekasutustasude tuleviku kohta kommenterides.

«Meil oli «Aktuaalse kaamera» ajakirjanikuga meeldiv vestlus, aga eetrisse läks ikkagi kellegi eksperdi  sügav veendumus, et kütuseaktsiis on üks suur rumalus ja sellel põhinev teede rahastamine, aga tark asi on teekasutustasu ja midagi loomulikumat pole.»

«Nüüd on jällegi välja mõeldud geniaalsus, mida püütakse arendada. See juhtub varsti, kui ka Euroopa Komisjon tuleb välja uue algatusega, kus tõepoolest mitte ainult raskeveokid, mille teekasutustasu pole me rakendanud, et kaitsta oma eksportivaid ettevõtteid, vaid ka sõiduautod tahetakse panna teekasutustasu maksma. Kuidas see kõik toimub, mis mõte sellele on, kui 95-97 protsenti autodest on ikkagi vedelkütuse peal. Aga tulevik on helge,» ironiseeris Parts.

Parts märkis ka, et ei jaga Euroopa Komisjoni optimismi selle kohta, et inimesed hakkavad kiiresti tavalistest autodest loobuma ja kasutama alternatiivkütusel töötavaid. «See optimism minu hinnangul ei ole rajatud mitte millelegi.» Küll aga on tema hinnangul praktiline elektriautode laadimise ühtse võrgustiku loomine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles