Valitsus maadleb ikka veel töölepinguseadusega

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes
Kultuuriminister Laine Jänes Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeva pärastlõunal kinnisele kabinetistungile koguneva valitsuse põhiliseks jututeemaks kujuneb taas töölepinguseadus.


Kuigi korra on valitsuskabinet juba otsustanud, et töötuskindlustusemaksumäära ei tõsteta üle kolme protsendi ja puuduolev raha tuleb leida hüvitiste kärpimisega, siis tegelikku kompromissi pole leitud.

Sotsid tahaks maksumäära üle nelja protsendi või kogu seaduse edasilükkamist, teistele valitsuse osapooltele on see vastuvõetamatu.

Tänasele valitsuskabineti istungile peaks ministrid esitama oma kokkuhoiukavad. Samuti kujuneb üheks jututeemaks Rein Langi nimeline palgakärbe. Justiitsministeerium on otsustanud esitada seaduseelnõu, millega saab kõikide riigipalgaliste sissetulekuid ühepoolselt kärpida. Töölepinguga ametis olevatele inimeste puhul oleks senise praktika arusaama järgi siiski palgakärpeks vaja ka riigipalgalise inimese enda nõusolekut.

Eelmisel neljapäeval venis valitsuse kabinetiistung südaööni, kestes ligi seitse tundi. Välissõitude pärast on valitsus selle nädala ülejäänud päevad töövõimetu, seega tuleb täna öösel teha otsused või jääda passima veel üheks nädalaks.

Kärpenõupidamiste eesmärgiks on koostada 5,5 miljardi kroonine negatiivne lisaeelarve, et mahtuda kolme protsendi eelarvedefitsiidi raamesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles