Samsungi uus lipulaev Galaxy S4 edestas jõudlustestis kõiki konkurente

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal esitletud Samsungi uus nutitelefon Galaxy S4 suutis Geekbench 2 protsessori ja muutmälujõudluse  võrdlustestis silmad ette teha kõigile konkurentidele, ületades  seejuures tulemusnäitajate poolest oma eelkäijat S3 pea kahekordselt.

Samsungi uus lipulaev sai võrdlustestis 3163 punkti, teisele kohale langes sellega HTC uus lipulaev One 2687 punktiga ning kolmandalt kohalt võib leida LG Nexus 4 2040 punktiga, vahendab Techradar testi tulemust.

iPhone 5 oli viiendal kohal 1596 punktiga, selle ette neljandale kohale platseerus Samsungi eelmise aasta esinumber Galaxy S3 1717 punktiga.

Selleks, et hoomata tulemustes kajastuvate punktide tähendust, toob Techradar välja, et testi aluseks on võetud 2003 PowerMac G5 arvuti, mille punktide arv on täpselt 1000. See tähendab, et Samsung Galaxy S4 nutitelefon on kümme aastat tagasi oma soorituselt tippklassi kuulunud lauaarvutist üle kolme korra kiirem.

Antud Geekbenchi test näitab küll vaid osa telefoni kogusooritusest, kuna sellega mõõdeti vaid protsessori ja muutmälu jõudlust, mitte näiteks 3D graafika ja veebisurfamisega seotud sooritusnäitajaid.  Samas on siiski huvitavaks asjaoluks see, et Galaxy S4 puhul suutis ka selle neljatuumaline versioon muljetavaldava tulemuse pakkuda, kaheksatuumalise protsessoriga varustatud versiooni tulemust tuleb ilmselt mõnda aega veel oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles