Sadam pani sponsorraha jagamise seisma

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Arro
Sirle Arro Foto: Tallinna Sadam

Pärast seda kui majandusminister Juhan Parts (IRL) mullu detsembris Tallinna Sadamal sponsorluse ära keelas, pole riigifirma nõukogu ühtki uut toetamisotsust teinud.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro kinnitas, et alates detsembri keskpaigast pole ettevõtte nõukogu sponsorlustoetusi jaganud. Siiski ei peatatud nende toetuste maksmist, mille kohta oli otsus varem tehtud.

«Meil on küll kehtivaid sponsorluslepinguid või siis väljamakstavaid toetusi aastal 2013, aga otsused nende kohta tulid juba 2012. aastal,» sõnas ta.

Ka Tallinna Sadama kodulehele on riputatud teade, et seoses uue sponsorluspoliitika väljatöötamisega on sponsorlustaotluste läbivaatamine ja toetuste eraldamise otsuste tegemine praegu peatatud.

Varasema poliitika järgi sai sponsorluseks välja maksta kuni 1,5 protsenti Tallinna Sadama kontserni kolme eelneva aasta keskmisest puhaskasumist. Eelkõige sai raha sport, milleks võis kasutada 60 protsenti toetustest. Aastane sponsorluse maht on ettevõttel olnud ligikaudu 600 000 eurot.

Tallinna Sadama nõukogu esimees on Reformierakonda kuuluv ettevõtja Neinar Seli, kes mullu sai ka Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Samas on Tallinna Sadam olnud spordi suurtoetaja, näiteks olümpiakomiteele määrati mullu 50 000 eurot ja kergejõustikuliidule 27 340 eurot toetusi.

Postimees kirjutas detsembris, et majandusminister Parts on saatnud Tallinna Sadamale kirja, milles tegi ettepaneku analüüsida ettevõtte sponsorpoliitikat ning selle vastavust sadama ärihuvidele. Analüüsi valmimiseni tuleb igasugune sponsorraha jaotamine lõpetada, nõudis minister.

Lisaks küsis Parts Tallinna Sadama juhatuselt ülevaadet, kuidas on 2011. ja 2012. aastal firma väljamakstud toetused ja annetused aidanud saavutada sadama ärilisi eesmärke.

Majandusministeeriumi kinnitusel on Tallinna Sadam Partsi kirjale vastanud, ent vastuse sisuks oli ajapikenduse palumine, et arutada sponsorluse teemat koos firma uue strateegiaga. «Arutelud jätkuvad,» sõnas ministeeriumi avalike suhete juht Kalev Vapper.

Tallinna Sadama turundusjuhi Arro sõnul on võimalik, et ettevõtte nõukogu arutab sponsorluspoliitikat firma strateegia raames oma järgmisel koosolekul, mis toimub 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles