OECD näeb Prantsusmaa majanduses tõsiseid probleeme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa lipp
Prantsusmaa lipp Foto: SCANPIX

Majanduskoostöö ja arengu organisatsioon OECD nimetab Prantsuse valitsuse majanduskasvu ja eelarve prognoose liiga optimistlikuks ja hoiatab lähiaja riskide eest, kirjutab Affärsvärlden.

OECD tõdeb, et kui teised euroriigid on suutnud raskete reformidega oma arengut muuta, siis Prantsusmaa on teinud oma konkurentsivõime parandamiseks imevähe. Riiki vaevavad nõrk eksport ja kasvav jooksevkonto puudujääk.

OECD andmetel on Prantsusmaa sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv inimese kohta olnud OECD liikmesriikide 20 aasta nõrgimaid.

Prantsusmaa kriis on täiesti tajutav. Töötus on kasvanud 11 protsendini ja on 14 aasta suurim, sealhulgas noorte seas on töötus kasvanud ligi 25 protsendini.

Prantsuse valitsus loodab, et selle aasta majanduskasv tuleb 0,8 protsenti ja järgmise aasta kasv 2,0 protsenti. OECD sellega ei nõustu, vaid ennustab, et sel aastal Prantsuse majandus ei kasva ja järgmisel aastal kasvab 1,3 protsenti.

Prantsusmaa riigivõlg läheneb 90 protsendini SKP-st, mis on juba Hispaania omaga võrreldav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles