Päevatoimetaja:
Sander Silm

Lugeja küsib: miks on makaronid nii palju kallimaks läinud?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liis Velsker
Copy
Pastatooted.
Pastatooted. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugeja soovib teada, miks on viimastel kuudel nõnda palju kallinenud välismaiste pastatoodete hinnad.

Vastab Torino pastatoodete maaletooja Raisio müügidirektor Aivar Tooma:

Pigem tekib minul küsimus, kuidas osa pastatooteid saab siin Eestis nii odavad olla. Kõigi toodete hind sõltub sisendite hindadest. Toiduainete puhul on suurim osa tooraine hinnal. Näiteks on alates 2012. aasta jaanuarist nisu maailmaturu hind tõusnud 38,2 protsenti. Lisaks tooraine hinnale on tõusnud ka peaaegu kõik teised tootmises vajaminevad sisendid (elekter, kütus, vesi jne). Torino pastatoodete hind on aga tõusnud keskmiselt ainult 32 protsenti.

Tagasi üles