Nestor: maksude tõstmine on pigem 2010. aasta küsimus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor tõdes, et maksude tõstmine on pigem 2010. aasta riigieelarve küsimus.

Nestor põhjendas, et kui nüüd leitakse juurde tulusid riigile kuuluva vara müügist, siis teist korda ehk järgmisel aastal juba müüdud objekti enam müüki panna ei saa ja tuleb leida teisi võimalusi riigieelarve tulude suurendamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eks järgmise aasta kontekstis on maksude debatt isegi olulisema tähendusega kui sellel aastal,» märkis ta.

Nestor loodab, et juba homsel valitsuskabineti arutelul selgub, millised on praegu mittemaksuliste tulude suurendamise võimalused.

Koalitsioonierakonnad loodavad lähipäevil jõuda eelarve kärpimiseks kompromissile, et valitsus saaks kärpekava anda 21. mail üle riigikogule. Valitsusliidu erakondade esindajad ei pea kuigi tõenäoliseks ka seda, et koalitsioon eelarve arutelude ajal võiks laguneda.

Rääkides valitsusliidus vaidlusi tekitanud justiitsministri eelnõust, mis annaks võimaluse ühepoolselt vähendada avaliku sektori töötajate palka, ütles Nestor, et asutuste juhid on ka senini käitunud vastutustundikult ja leidnud palgafondi kokkuhoiuks lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles