Endine maanteeameti asejuht leidis uue töökoha Humanas

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana kauplus.
Humana kauplus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Maanteeametist lähetusteskandaali tõttu lahkuma pidanud ameti endine peadirektori asetäitja Margus Suik juhib nüüd Humana Sorteerimiskeskuse OÜd.

Suik ütles, et kandideeris Humana tegevjuhi kohale, kuna talle meeldis ettevõtte heategevuslik suunitlus – tegutsetakse üldise hüvangu, mitte ühe konkreetse omaniku heaks.  

Humana Sorteerimiskeskus OÜ on sotsiaalne ettevõte, mille eesmärgiks on toetada haridus-, tervishoiu- ning keskkonnaprojekte Aafrika riikides, peamiselt Angolas, Mosambiigis ning Malawis. Ettevõttel on Eestis 22 kasutatud riiete kauplust 8 linnas, mis teenindavad aastas 1,2 miljonit klienti, ning sorteerimiskeskus, mille tootmismaht on ligi 10 000 tonni aastas. Humana on Eestis loonud 270 töökohta.

Margus Suik töötas kuni varem maanteeameti peadirektori asetäitjana ja oli üks asutuse juhtidest, kes möödunudaastase reisiskandaali tagajärjel ameti maha pidi panema. Nimelt käisid maanteeameti juhid reisidel, mis olid ametlikult justkui tööreisid, kuid sisult lõbureisid.

Näiteks käisid maanteeameti juhid sh Suik Šveitsis neli päeva kestnud ÜRO liiklusohutuse arutelul, kuid 4-päevane lähetus venis sujuvalt nädalapikkuseks ning ülejäänud aeg kulus mäesuusatades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles