Madal veetase häirib Hiiumaa laevaliinil liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rohuküla mereseirejaama andmetel langeb veetase esmaspäeval Väinameres kriitiliselt madalale, langedes päeva lõpuks isegi -73 cm alla nulltaseme.

Pühapäeva ennelõunal on meretase -45 cm, prognoosi kohaselt langeb esmaspäeva varahommikuks -60 cm, jätkates päeva jooksul pidevat langemist.

Parvlaev Regula lõpetab Rohuküla-Heltermaa liinil reisid veetasemel üle -55 cm, parvlaeva Muhumaa jaoks on kriitiline -75 cm.

Seoses väga madala veetasemega muudab vedaja esmaspäeva hommikust sõidugraafikut.

Liinile jääb ainult parvlaev Muhumaa. Esimene väljumine kell 6.30 Heltermaalt tuuakse varasemaks ja reis väljub kell 5.00, järgmine väljumine Heltermaalt toimub kell 8.30.

Rohukülast läheb esimene reis orienteeruvalt kell 6.30. Raskete jääolude tõttu võivad need reisid väljuda hilinemisega. Edasi jätkab Muhumaa tavapärases graafikus, väljudes kell 10.30 Rohukülast, kuid prognoosi kohaselt võib hilisõhtul jääda seisma ka Muhumaa.

Madala veetaseme korral tekib piirang ja väga raskeid veokeid ei ole võimalik vedada.

Sarnane olukord valitses Rohuküla-Heltermaa veeteel viimati 2010. aasta jaanuaris, kui laevaliiklus oli madala veetaseme tõttu kohati täielikult katkenud ja häiritud paari nädala jooksul. Tookord olid liinil veel vanad laevad. Uue laevaga on veetaseme languse kriitiline piir suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles