IMF eraldab Ukrainale teise osa laenusummast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) eraldab Ukrainale teise osa lubatud krediidisummast suurusega 2,8 miljardit dollarit.


Vastava otsuse kinnitas IMFi direktorite nõukogu reedel, kinnitatakse IMFi saidil avaldatud teates.

IMF on lubanud laenata Ukrainale 16,5 miljardit dollarit, millest ligi 4,5 miljardit on Ukraina keskpank juba kätte saanud. Teise osa laenurahast - 1,25 miljardit pidanuks Ukraina kätte saama 15.veebruariks, ent see jäi saamata, kuna IMFi missioon ja Ukraina võimud ei suutnud tingimusi kooskõlastada.

Laenuprogrammis kokkuleppimisel nõustus Ukraina tegema mitmeid muudatusi rahandus- ja valuutapoliitikas.

Aprilli lõpus Ukrainat väisanud IMFi missioon kiitis teise osa laenuraha eraldamise heaks. Samuti nõustus missioon Ukraina ettepanekuga suurendada teist laenuraha osa 2,85 miljardi dollarini ning suunata üle poole mainitud summast eelarvepuudujäägi katteks.

Algselt pidanuks laenuraha saajaks olema Ukraina keskpank ning vahendeid tulnuks kasutada maksebilansi toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles