Molycorp loodab paremaid tulemusi aasta keskpaigast

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O`Brock
Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O`Brock Foto: Erakogu

Eile õhtul avaldas Molycorp eelmise aasta ja neljanda kvartali majandustulemused. Molycorpi korporatsiooni 2012. aasta müügitulu oli 528,9 miljonit USA dollarit, mis on 33 protsendi võrra enam kui 2011. aastal.

Tulemuses sisaldub ka mullu omandatud Neo Materials Technologies’i, nüüdne Molycorp Canada müügitulu.

Ettevõte müüs 2012. aastal 9077 tonni eri tootesegmentidesse kuuluvaid tooteid ning teenis brutokasumina 17,3 miljonit dollarit (aasta varem oli sama näitaja 218,9 miljonit dollarit).

Mullune puhaskahjum oli 4,31 dollarit aktsia kohta, mis sisaldab ettevõtte väärtuse langust 258,3 miljonit dollarit ja muude pikaealiste varade väärtuse langust 11,9 miljonit dollarit. Korrigeeritud kahjum aktsia kohta oli 0,37 dollarit aktsia kohta 2012. aastal, võttes arvesse tegevuse laienemist, mittetavapäraseid ärikulusid ja teatud mitterahalisi kirjeid.

Neljanda kvartali müügitulu oli 134,3 miljonit dollarit, mida on ühe protsendi võrra enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kuid 35 protsenti madalam võrreldes eelneva kvartaliga.

Neljandas kvartalis müüs ettevõte eri tootesegmentidesse kuuluvaid tooteid kokku 3053 tonni ning teenis brutokahjumit 20,5 miljonit dollarit (eelmise aasta samal ajavahemikul oli brutokasum 70,3 miljonit dollarit ning eelnevas kvartalis 10,9 miljonit dollarit).

Mullu valitsesid haruldaste muldmetallide turgu madalad hinnad. Tulenevalt antud valdkonna hooajalisusest (madal haruldaste muldmetallide müük aasta esimeses kvartalis) jäävad ka 2013. aasta esimese poole majandustulemused tõenäoliselt veidi nõrgemaks. Ka ei saavuta Mountain Passi tootmisüksus täielikku tootmisvõimsust enne 2013. aasta keskpaika.

Aasta keskpaigas peaks Molycorpi Mountain Passi tootmiskompleks saavutama tootmisvõimsuse 18750 tonni haruldaste muldmetallide oksiide aastas.

Ettevõte loodab, et haruldaste muldmetallide oksiidide nõudlus ja pakkumine saavutavad 2013. aasta jooksul parema tasakaalu. 2013. aastal on plaanis jõulisemalt tegutseda järgnevates sektorites: autode katalüsaatorid, vedelike kräkkimise katalüsaatorid, autotööstus ja väikeakud.

Nõrgemat või negatiivset kasvu ennustatakse lähiajal mitmekihiliste keraamiliste kondensaatorite, klaasi poleerimise ja neodüüm-raud-boor (NdFeB) magnetite sektorites.

Seoses NdFeB magnetitega on ettevõte mõõdukalt optimistlik oma uue MQ2 magnetiliste materjalide tootesarja osas, mis säilitab kõrgetasemelise magnetvoo kõrgematel temperatuuridel ilma vajaduseta täiendava düsproosiumi või terbiumi (suhteliselt kõrge hinnaga ’raskete’ muldmetallide) järele.

«Meie vertikaalse integratsiooni majandusmudel on jätkuvalt tugev,» ütles Molycorpi president ja tegevjuht Constantine Karayannopoulos.

«2012. aastal parandasime oma turuosa mitmes valdkonnas. Nüüd soovime keskenduda sellele, et luua suuremat väärtust meie aktsionäridele. Jätkame tugevat keskendumist kulude piiramisele, ootame jätkuvalt oma äriplaani täitmist ja seame kursi parema bilansi suunas. Meie peamiseks strateegiaks on taastada klientide kindlustunne tagades varustuskindlus ja hinna nähtavus,» lisas Karayannopoulos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles