Läätsed ei sobi mitte ainult suppidesse ja salatitesse, vaid neist saab teha ka magustoitu.
Retsept: magusad läätsepallid
200 gr kuivatatud läätsi
3-4 sl suhkrut
1-1,5 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsaga karemoni
frittimiseks õli
Läätsi tuleb loputada paar korda, kuni vesi jääb puhas. Seejärel tuleb need jätta külma vette paariks tunniks ligunema. Pärast kahetunnist leotamist tuleb läätsed nõrutada ning püreestada köögikombainis, kuni on moodustunud ühtlane püreemass. Seejärel lisada juurde suhkur ja maitseained. Vala õli vokkpannile ja kuumata õli, kuni selle sisse pistetud saiatükk hakkab särisema. Vormi kahe teelusika abil läätsemassist pallikesed ja poeta kuuma õli sisse küpsema. Küpsetada tuleb, kuni pallikesed hakkasid pealtpoolt kuldpruuniks muutuma (neisse tekkisid siis ka väiksed praod), seejärel tõsta pallikesed köögipaberile nõrguma.
Retsept on pärit Martiina Anni blogist.