Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Retsept: magusad läätsepallid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Läätsedest saab teha ka magusaid roogi.
Läätsedest saab teha ka magusaid roogi. Foto: aniitram.blogspot.com

Läätsed ei sobi mitte ainult suppidesse ja salatitesse, vaid neist saab teha ka magustoitu.

200 gr kuivatatud läätsi

3-4 sl suhkrut

1-1,5 tl jahvatatud kaneeli

näpuotsaga karemoni

frittimiseks õli

Läätsi tuleb loputada paar korda, kuni vesi jääb puhas. Seejärel tuleb need jätta külma vette paariks tunniks ligunema. Pärast kahetunnist leotamist tuleb läätsed nõrutada ning püreestada köögikombainis, kuni on moodustunud ühtlane püreemass. Seejärel lisada juurde suhkur ja maitseained. Vala õli vokkpannile ja kuumata õli, kuni selle sisse pistetud saiatükk hakkab särisema. Vormi kahe teelusika abil läätsemassist pallikesed ja poeta kuuma õli sisse küpsema. Küpsetada tuleb, kuni pallikesed hakkasid pealtpoolt kuldpruuniks muutuma (neisse tekkisid siis ka väiksed praod), seejärel tõsta pallikesed köögipaberile nõrguma.

Retsept on pärit Martiina Anni blogist.

Tagasi üles