Rahu energiafirma juhina hakkab tööle Priit Koit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu. Foto: Priit Simson

Kogenud investeerimispankur Priit Koit asub alates tänasest tööle Kristjan Rahu osaühingu Elekter ja Küte juhatajana.

Elekter ja Küte on energeetikaettevõtete Tallinna Küte, Eraküte ning Tallinna Elektrijaam omanikfirma. Elekter ja Küte kontserni kuuluvate ettevõtete käive ületas eelmisel aastal 140 miljonit eurot ning varade maht 200 miljonit eurot.

«Ettevõttest on kujunemas Eesti üks suurim eraomanduses olev energeetikakontsern. Plaanin 15 aasta jooksul investeerimispanganduses omandatud kogemusi rakendada eestimaisele kapitalile kuuluva ettevõtte arenguks,» ütles Priit Koit.

Koit töötas varem ettevõtete rahanduse nõustamisteenuseid pakkuvates investeerimispankades SEB Enskilda ja Suprema Securities. Koit jääb ka AS Superia nõukogu esimeheks. Superia nime all tegutsevad endise SEB Enskilda ettevõtete rahanduse Eesti ja Läti üksused.

AS Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning Maardu linna. Ettevõte haldab linna 415-kilomeetrist kaugküttevõrku, kolme suurt katlamaja ja kahtekümmet nelja väikekatlamaja. AS Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas,Tartus ning Valgas. Tallinna Elektrijaam OÜ käitab Tallinnas Väo karjääris elektrijaama, mille kütusena kasutatakse Eesti puiduhaket ja freesturvast. Elektrijaama planeeritud elektritoodang on kuni 180 GWh/aastas ja soojusetoodang kuni 500 GWh/aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles