Leht: Ryanair ostab kuni 200 uut Boeingut

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair ostab kuni 200 uut Boeingut.
Ryanair ostab kuni 200 uut Boeingut. Foto: Mihkel Maripuu

Iiri odavlennufirma Ryanair on firma ajaloo suurima lennukiostu sõlmimise lõpusirgel - kokku tellib ettevõte 18 miljardi naela eest kuni 200 Boeingut, kirjutab Irish Independent.

Ryanairi kõneisik keeldus kommenteerimas, kas lehe info ka tõele vastab, ent viimase andmeil tehakse tehing avalikuks järgmisel nädalal.

Uued lennukid vahetavad välja osad Ryanairi amortiseerunud vanad lennukid. Ülejäänud on lennukipargile täienduseks ning võimaldavad lennufirmal laieneda oma haaret Euroopas ja võib-olla ka väljaspool.

Jaanuaris ütles Ryanairi juht Michael O'Leary, et on Boeinguga läbirääkimas lennukite hinna üle. Ootuste kohaselt peaksid uued õhulaevad saabuma 2015. ja 2017. aasta vahel.

Ryanair loodab tänavu vedada 80 miljonit reisijat. Uued lennukid võimaldavad seda arvu 40 inimese võrra suurendada. Ettevõtte lennukipark koosneb praegu 275st Boeing 737-800. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles