Energeetikute ja kaevurite piketil särisesid ärevad tunded

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energeetikute pikett aastaid tagasi.
Energeetikute pikett aastaid tagasi. Foto: Peeter Langovits

Täna lauluväljakul toimunud energeetikute ja kaevurite piketil nõuti Eesti Energia juhtidelt konkreetseid tegusid, et vältida suvel osalisele sundpuhkusele saatmist.


Piketeerijad toodi Ida-Virumaalt kohale kümne bussiga ning neil oli arvukalt plakateid, mis olid valmistatud ilmselt üheinimese poolt, vahendas Reporter.ee.

Lisaks elektrijaamade töötajaile, keda asi otseselt puudutab, olid neile toetust avaldama tulnud ka keemikud, kaevurid, transporditöötajad, kaevurid, metsamehed, raudteelased ja kergetööstuse esindajad.

Kokku on Eesti Energial plaanis saata suvel sundpuhkusele keskmiselt 200 inimest. Seda ajavahemikust 15. mai kuni 15. august.

See pole ka ainus põhjus, mis rahva piketeerima ajas. Antud hetkeks on tööandja lubanud sundpuhkusel olevatele inimestele tasuda seaduses ette nähtud märksa kergemat keskmist palka, kuid soovib vastutasuks puhkuse- ja jõulutoetusest loobumist, millega töötajad aga nõus pole.

Balti elektrijaama seiskamine tähendab ühtlasi ka kaevandamise peatamist ka Aidu põlevkivikarjääris. Elektrijaama seiskamine annab Eesti Energia väitel kokkuhoidu 10 miljonit krooni. Samas ei saa Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi rääkida otseselt sellest, et neil oleks finantskriis. Vastupidi - praegusel hetkel on mõlemad hetked teeninud päris korraliku kasumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles