Jaanuaris peatus majutusettevõtetes mullusest kuus protsenti enam turiste

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radisson Blu hotell.
Radisson Blu hotell. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta jaanuaris 163 000 turisti, mis oli 6 protsenti enam kui aasta varem samal ajal,teatab Statistikaamet. Venemaalt saabus kolmandiku võrra rohkem turiste kui Soomest.

Jaanuaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 99 000 välis- ja 64 000 siseturisti ehk vastavalt 5 protsenti ja 8 protsenti rohkem kui eelmise aasta jaanuaris. Enamik majutusteenuseid kasutanud välisturistidest saabus naaberriikidest Venemaalt, Soomest ja Lätist. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 41 000 Venemaa turisti ehk 42 protsenti majutatud välisturistidest.

Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes 10 protsenti rohkem kui aasta eest jaanuaris. Teist aastat järjest on jaanuaris majutusettevõtete klientide hulgas rohkem turiste Venemaalt kui Soomest. Majutusettevõtetes peatus 31 000 Soome turisti ehk 2 protsenti enam kui jaanuaris aasta tagasi. Suurenes ka Lätist, Leedust ja Saksamaalt saabunud turistide arv. Rootsi, Norra ja Suurbritannia turistide arv vähenes.

Jaanuaris olid 39 protsenti majutusettevõtete klientidest siseturistid. Majutusettevõtete teenuseid kasutas ligi 5000 siseturisti enam kui 2012. aasta jaanuaris. 29 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 12 prtosenti Pärnu maakonna ning 11 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest 54 protsenti oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.

Külastajatele pakkus jaanuaris teenust 828 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 17 000 tuba ja 38 000 voodikohta. Voodikohti oli ligi 600 enam kui aasta eest jaanuaris. Täidetud oli 35 protsenti tubadest ja 29 protsenti voodikohtadest. Suurtes, enam kui 100 toaga majutusettevõtetes oli 37 protsenti voodikohtadest ning neid kasutas enam kui pool jaanuaris majutusteenuseid kasutanud turistidest. Samas väikestes, kuni 10 toaga majutusettevõtetes oli 16 protsenti voodikohtadest ning neid kasutas 6 protsenti majutatud turistidest. Suurtes majutusettevõtetes oli voodikohtade täitumus 42 protsenti ehk oluliselt suurem Eesti keskmisest ning ületas neli korda väikeste majutusettevõtete voodikohtade täitumuse, mis oli 11 protsenti.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli 2012. aasta jaanuariga võrreldes kolm eurot kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles