EL kaalub kriisi leevendamiseks töönädala lühendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit võib hakata töönädalat kärpima
Euroopa Liit võib hakata töönädalat kärpima Foto: Toomas Huik

Euroopa Liidu tippametnikud ja mitme liikmesriigi ministrid arutavad neljapäeval Prahas ülemaailmse majanduskriisi mõju tööhõivele, ühe vastumeetmena on kõne all ka töönädala lühendamine.


Praha konverentsi deklaratsioonikavandis seisab, et EL-i liikmed «peavad säilitama nii palju töökohti kui võimalik. Selle saavutamiseks võib töötundide arvu kohandamine olla eri suurusega ettevõtete jaoks tõhus valik.»

Euroopa Komisjoni selle nädala prognooside kohaselt kaob Euroopas kahe aasta jooksul 8,5 miljonit töökohta, mis tõstab tööpuuduse kõrgeima tasemeni pärast Teist maailmasõda.

Luksemburgi peaminister ja euroala rahandusministrite esimees Jean-Claude Juncker hoiatas hiljuti, et EL on «majandus- ja finantskriisi südames ning on liikumas sotsiaalse kriisi poole».

Peame kaitsma kõige kaitsetumaid, hoidma ära, et eesseisvast töökohtade kaotusest saaks pikaajaline tööpuudus ja säilitama pikaajalise eesmärgi võidelda elanikkonna vananemise ja tööealise elanikkonna vähenemiga," sedastab deklaratsioonikavand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles