Tallink rikub töötajatega sõlmitud palgalepet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil. Foto: Peeter Langovits

Tallink taganes ühepoolselt meremeeste ametiühinguga sõlmitud palgaleppe punktist, millega lubati maksta lisatasu pikaajalise töö eest.

Veel kuu tagasi teatas Tallink Grupi personalidirektor kirjas ametiühingule, et palgaleppest peetakse kinni ning soovis töötajaile ilusat rahulikku kevadet. Üleeile teavitas ettevõte aga töötajaid, et lükkab staažitasu maksmise edasi.

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) sõlmisid palgaleppe mullu septembris riikliku lepitaja vahendusel. «Kõigile laevapere liikmetele on mõistetamatu, kuidas Tallink börsiettevõttena saab lubada taolist käitumist,» teatas EMSA. «Oma sellise käitumisega näitab Tallink selgelt, et ei hooli oma töötajatest ega ka sellest, milline saab olema ettevõtte edasine käekäik.»

EMSA kinnitusel pole Tallinkil palgaleppe rikkumiseks majanduslikku põhjendust, kuna staažitasu kogukulu ettevõttele on seitse miljonit krooni. Ettevõtte muude kulutuste ja nende kasvuga võrreldes on see summa marginaalne, ainuüksi nelja juhatuse liikme töötasu möödunud majandusaastal oli 27 miljonit krooni, rõhutas ametiühing.

EMSA teatel on ametiühing palgaleppe rikkumise asjus pöördunud tööinspektsiooni poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles