Konkurent süüdistas tee-ehitajat ohtliku geovõrgu kasutamises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee Kukruse juures.
Maantee Kukruse juures. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Konkurent Merko kahtlustas, et Eesti tänavu suurima teehanke võitnud konsortsium, kuhu kuuluvad Talter, Tref, K-Most ja Teede REV-2, säästab 100 miljonit, paigaldades Kukruse-Jõhvi tee alla väidetavalt ohtliku geovõrgu.


Ida-Virumaal asuva Kukruse-Jõhvi maantee riigihankel kaotajaks jäänud Merko Ehitus esitas vaide, kus väidetakse, et võitnud konsortsium hoiab kokku ligi 100 miljonit krooni, kasutades tee-ehitusel normidele mittevastavat ehk teisisõnu potentsiaalselt ohtlikku geovõrku, kirjutab Eesti Ekspress.

Merko Ehituse juhataja Andres Agukase sõnul tekkis neil pärast seda, kui konsortsium alandas teises voorus oma hinda 150 miljoni võrra, kahtus,  et see võit on saadud geovõrgu asendusest.

Talterit esindava projektijuhi Veikko Vapperi sõnul tuli vahe sellest, et algsed tingimused lubasid kasutada ainult aramiidi, kuid teises voorus lubati kasutada ka muid samaväärseid, kuid odavamaid materjale.

Kuigi Merko vaie lükati tagasi ja leping sõlmiti veebruaris, levib siiani kuuldus, et konsortsium tellib võrgu hoopis Hiinast, kus selle hind on 2/3 madalam, kuid millel puudub Euroopas nõutav sertifikaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles