Euroopa Liit trahvis Microsofti 561 miljoni euroga

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon määras Windowsi operatsioonisüsteemis veebilehitsejate valikuvabaduse kokkuleppe murdmise eest Microsoftile 561 miljoni euro ehk 731 miljoni dollari suuruse trahvi.

2009. aastal saavutasid Microsoft ning Euroopa Komisjon kokkuleppe, mille järgi pidi Microsoft lõpetama Internet Exploreri veebibrauseri eelistamise ning pakkuma kasutajatele võimalust valida oma operatsioonisüsteemides vaikimisi kasutatavateks veebilehitsejateks ka teiste ettevõtete tooteid, kirjutab Reuters.

Windows 7 Service Pack 1-e väljatulekul üleeelmise aasta veebruaris kokkulepitud valikuvõimalus aga kadus, mis tähendab, et koos eelinstalleeritud esimese teenuspaketiga Windows 7 operatsioonisüsteemi ostnud 38 miljonit klienti jäid ekraanile kuvatavast valikuvõimalusest jällegi ilma.

Viimase aastakümne jooksul on Microsoftile määratud konkurentsinõuete eiramise tõttu ainuüksi Euroopa Komisjoni poolt üle miljardi euro trahve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles