Elektroonikatööstus vedas tööstustoodangu kasvu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris vedas tööstustoodangu kasvu elektroonikatööstus.
Jaanuaris vedas tööstustoodangu kasvu elektroonikatööstus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted jaanuaris 6 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises.

Jaanuaris toodeti töötlevas tööstuses 4 protsenti  rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veel toiduainete, elektriseadmete ja keemiatoodete tootmises. Toodang vähenes puit- ja metalltoodete, mootorsõidukite, masinate ja seadmete tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 73 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Toodangu müük ekspordiks suurenes võrreldes eelmise aasta jaanuariga 14 protsenti, müük kodumaisele turule 6 protsenti. Ka ekspordi suurenemise peamine põhjus oli elektroonikatoodete müügi kiire kasv.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti selle aasta jaanuaris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses sama palju toodangut kui eelmise aasta detsembris.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes toodeti elektrit 23 protsenti ja soojust 7 protsenti rohkem. Elektri tootmise suurenemise peamine põhjus oli nii elektri ekspordi kui ka tarbimise kasv võrreldes mulluse jaanuariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles