Peterson: kontrast madala- ja kõrgepalgaliste vahel on liiga suur

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud nädala lõpul sünnitas avalikkuses elavat arutelu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse uue juhi 6500-eurone kuupalk, ametiühingute keskliidu juhi Peep Petersoni hinnangul on aga probleem eelkõige liiga suures kontrastis madala- ja kõrgepalgaliste vahel.

«Kui meil täna inimesed lahkuvad Soome, siis pigem ma nõustun [pankur Indrek] Neiveltiga, et tuleb maksusüsteem ehitada selliseks, et madalad palgad oleksid vähem maksustatud, et soodustada nende palkade tõstmist,» vahendas ERRi uudisteportaal Petersoni sõnu.

«Minu põhiküsimus ei ole, kui palju need tipud saavad, aga ma näen, et raha on, seda raha tuleks inimestele välja maksta.»

Euroopa parlamendi saadik Indrek Tarand ütleb aga EASi ja Estonian Airi näidetele tuginedes, et kõrgepalgalised juhid peaksid enda tegude eest oma varaga vastutama.

«Näiteks Euroopa Liit üritab juba poolteist aastat seda probleemi lahendada, aga meie paneme täispurjedes vastutuult, otsides kuskilt mingisuguse obskuurse finantsasutuse keskastme juhi ja anname talle kaks peaministri palka,» kirjeldas Tarand oma nägemust EASi juhatuse liikmele Taavi Laurile määratud 6500-eurosest palgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles