Üldteenuse marginaalide erinevus oli jaanuaris seitsmekordne

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Kukke
Moonika Kukke Foto: Mihkel Maripuu

Jaanuaris oli kõige soodsam üldteenuse marginaal võrguettevõtjatel Maardu Elekter AS ning AS Anne Soojus, kelle juurdehindlus börsihinnale oli koos käibemaksuga 0,24 senti kilovatt-tunni kohta.

Kõige kõrgem juurdehindlus oli OÜ Kuvartil, kelle kliendid pidid maksma üldteenuse eest 1,56 senti koos käibemaksuga, teatas hinnavõrdlusportaal Energiaturg.ee.
Suuremate üldteenuse osutajate jaanuari üldteenuse marginaalid kuulusid keskmisest kallimate marginaalide hulka: Eesti Energia marginaal 0,72 senti ja Imatra Elekter 0,63 senti. VKG Elektrivõrgud marginaal 0,49 senti koos käibemaksuga oli jaanuaris üks soodsamatest.

«Kõige kallima ja soodsaima üldteenuse marginaali hinnavahe oli jaanuaris seitsmekordne, mis peaks tekitama küsimusi ka konkurentsiametile. Jaanuaris maksid soodsaima võrguettevõtja üldteenuse kliendid kõige populaarsema börsihinnaga paketiga võrdset hinda, kuid suurem osa tarbijatest on seotud võrguettevõtjatega, kes pakuvad kõrgemat üldteenuse marginaali,» ütles Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke.

Kukke sõnul selgub veebruari kuu üldteenuse hind 9. märtsil, mil saab juba selgemalt võrrelda kas üldteenuse osutajad on marginaalide hindu muutnud.

Portaalis Energiaturg.ee saab lisaks senisele seitsme elektrimüüja 220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas, Elektrimüügi AS, Elektrum, Imatra Elekter ning VKG Elektrivõrgud hinnapakettidele nüüd võrrelda ka väiksemate võrguettevõtjate (Loo Elekter, Elveso, TS Energia, Saku Maja, Veerenni Jaotusvõrk) elektrimüügi pakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles