Liive: Eesti Energia konkurentide äril pole tulevikku

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles, et elektrimüügis on nende konkurentide juurdehindlus sedavõrd madal, et firmad ei pruugi nii kaua jätkata.

«Elektri jaeturul on marginaal nii õhuke, et ma usun, et me konkurendid ei teeni raha,» rääkis Liive reedel ajakirjanikele.

Liive märkis, et kui jaeturu marginaal on väike, siis ei ole uutel ettevõtetel huvi tulla müüma ja ka tegutsevate firmade tulevik on ebakindel.

Liive lisas, et elektri vabaturu avamine on läinud väga hästi, sest Eesti Energial õnnestus saada endale 88 protsenti sõlmitud lepinguist.

«Turumajandus on õigustanud end kõikide kaupade ja teenuste müügis, ma ei usu, et elektrimüügis plaanimajandus end õigustaks,» lausus Liive.

Eesti Energia hinnakujundust on kõvasti kritiseeritud, sest firma hinnatase ja juurdehindlused on kõrgemad kui konkurentidel, kuid see-eest on ettevõttel suur lojaalne kliendibaas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles