Parts: see ei ole viimane kord Estonian Airi olukorda arutada

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air lennuk.
Estonian Air lennuk. Foto: Laura Oks

Valitsus otsustas suurendada Estonian Airile antud laenu 16,6 miljoni euro võrra ja  ja kinnitas ka ettevõtte üldise rahavajaduse, et majandusraskused ületada.

Majandusminister Juhan Partsi sõnul taotles ettevõte valitsuselt raha kokku 37 miljonit eurot. Sellest 8,3 miljonit on Estonian Air juba kätte saanud laenuna. Järgmise osa 37 miljonit saab ettevõte järgmise 16,6-miljonilise laenuna.

«See ei ole ilmselt viimane kord, kui valitsus Estonian Airi olukorda arutab, aga tahaks loota, et tänase otsusega anname ettevõttele ja ettevõtte klientidele piisava kindluse, et valitsusel on kindel soov firma restruktureerida,» märkis Parts.

Estonian Air vähendab praegu lennukiparki, kärbib kulusid ja tõmbab koomale sihtkohtade arvu, et jääda lendama viie lennukiga umbes kümnesse sihtkohta. Restruktureerimisplaan tähendabki seda, et ettevõte loodab leida väikese sihtkohtadega optimaalse suurusega tegevusmudeli, mis tooks ka ärilist kasumit.

Euroopa Komisjon peab nii abilaenu kui ka restruktureerimiskava riigiabi heaks kiitma. Euroopa Komisjon uurib praegu valitsuse abi Estonian Airile alates 2009. aastast.

Kui Euroopa Komisjon tunnistab riigiabi ebaseaduslikuks, tuleb ettevõttel see tagastada. See ilmselt tähendab lennufirma pankrotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles