NYT: Microsoft päris Skype'i delikaatsed privaatsusküsimused

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype.
Skype. Foto: Toomas Huik

2011. aastal Skype'i 8,5 miljardi dollariga soetanud Microsoft päris koos ostuga ka teatud privaatse info probleemid, kirjutab New York Times.

Nimelt on Skype jäänud silma digitaalsete õiguste eest võitlevale rühmitusele, mis omakorda koosneb 50st erinevast erinevates maailmanurkades tegutsevatest grupeeringutest, kirjutab leht.

Viimast huvitab, mida teeb Microsoft miljardite krüpteeritud vestlustega, mida läbi internetitelefoni iga päev peetakse.

Jaanuaris Microsoftile saadetud kirjas nõuab grupp infot, millist infot Skype’ist kogutakse ning mida sellega tehakse – kas see edastatakse potentsiaalsetele reklaamimüüjatele või siis õiguskaitseorganitele.

Grupeeringud kutsuvad tarkvarafirmat üles avaldama regulaarseid raporteid päringutest, mille on Skype’i info saamiseks õiguskaitseorganid esitanud.

Google on taolisi aruandeid väljastanud alates 2010. aastast. Hiljem on seda tegema hakanud ka Twitter ja LinkedIn. Ent Microsoft seda veel ei tee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles